A Gera Marcipán 1991-ben alakult, családi vállalkozásként, határozott céllal. Mint minden kezdet, a miénk is nehéz volt, ám elképzeléseink mentén haladva, melyeket magunkban cégünkről megalkottunk, munkánkat hamar siker koronázta. A kép, melyet akkoriban a Gera Marcipán márkáról alkottunk ugyan egyszerű volt, de színes, bájos, élettel teli, mosolygós és persze finom. Ezen elképzelések mentén haladtunk és haladunk mind a mai napig.

Kezdetben saját készítésű marcipán felhasználásával készítettük termékeinket, azonban hosszú idő után egy váltás mellett döntöttünk. A nagynevű, német marcipán gyártó cég, a Lübeca megkeresésére és ajánlatára igent mondva, 2002-től Lübeca marcipán az alapanyaga termékeinknek. A döntés nehéz volt, de a váltást nem bántuk meg, a Lübeca marcipánt bátran mondhatjuk Európa legjobb minőségű, legfinomabb marcipánjának. 
Remek állaga, kiváló íze, aromája nagyszerűen illik kézzel formázott termékeinkhez.

Gera marcipán-rólunk
0%
Mandulatartalmú főzőtt Lübeca marcipán
0
Forma
0%
Mandulatartalmú Gera és Lübeca marcipán
Díszeinkhez három féle marcipánt használunk. Az egyik egy 52%-os mandula tartalmú, főzött Lübeca marcipán, melyet cukorral hígítunk annyira, hogy pont elérjük az itthon háromszoros marcipán masszának mondott minőséget, ami nagyjából 26%-os mandulatartalomnak felel meg. Az eredeti sajnos nem használható fel tortadísz készítésére, ugyanis az túlságosan olajos és formázhatatlanul puha. A második típus, amiből dolgozunk, egy már eredetileg 26%-os mandula tartalmú, főzött Lübeca marcipán, ami az általunk kikevert 26%-oshoz képest egy kicsit más állagot produkál, ami elengedhetetlennek bizonyult egyes termékek formázásához. A harmadik pedig egy még mindig általunk, hideg úton készített marcipán, egy cukrosabb keverék, amelyet tortákra helyezhető marcipán táblákhoz használunk fel.

Háromszoros marcipánjaink natúr színe szép sárgás bézs, mely bizonyítja a magas mandula tartalmat, masszáink illata jellegzetesen mandulás. Figuráink és egyéb tortadíszeink a szárítás folyamán sajnos elvesztik ezt a finom illatot, azonban a minőség és íz garantált. Cégünk a kezdetek óta két dolgot tart fontosnak. A minőséget és a minőséget. Magának a marcipán masszának, ízének, állagának, valamint a tortadíszek kidolgozottságának nívóját. Termékeink teljes mértékben kézzel készülnek, a legnagyobb odafigyeléssel, arra törekedve, hogy kedves kis figuráinkba, virágainkba életet leheljünk. Hiszünk abban, hogy munkánkkal valami finomat, szépet, és bájosat adhatunk a világnak.